Esküvői kreatív fotózás a Zala Springs Golf Resortban

Esküvői kreatív fotózás a Zala Springs Golf Resortban

Esküvői kreatív fotózás a Zala Springs Golf Resortban. – Egy kihívásokkal teli, de igazán különleges fotózásról szeretnék most ebben a cikkben mesélni. Azért, hogy lásd, milyen egy esküvői fotózás a fotós szemszögből nézve!

Amikor fejembe vettem, hogy a fotózással hivatásszerűen szeretnék foglalkozni, akkor tudtam, hogy az általam nagyra tartott fotós kollégáktól szeretnék tanulni. Ezzel is felgyorsítva a tanulási folyamatomat.

Nem tudom, hogy aki menyasszonyként, vőlegényként, vagy vendégként éli meg egy esküvő varázslatos napját, vajon valaha eszébe jutott-e, hogy a fotós mennyi mindent végez aznap? Hogy kb. 10-12 órát folyamatosan aktív figyeléssel tölt, nehogy lemaradjon olyan pillanatokról, ami csak úgy megtörténik.

Hogy maga a folyamat nincs azzal vége, hogy a vacsorát leszámítva gyakorlatilag egész nap talpon van. Sok-sok órán, napokon keresztül még szerkeszti a fotókat, hogy a pár valóban örömét lelje benne…

No, de most nem erről fogok írni.

Bevallom, korábban, ha én vendég voltam egy esküvőn, vagy elég csak a saját esküvőmre gondolni, én ebbe nem gondoltam bele.

Néha olyan érzésem van, hogy a fotós szakmára is sokan úgy néznek, hogy a fotós „csak” kattingat néhányat, és meg is van a fotós sorozat.

Az esküvők világa rabul ejtett, de nem tudhattam, hogy valóban nekem való-e?

Rátaláltam Duba Dia esküvő fotósra, akivel több esküvőn vehettem részt, így igen hamar rájöttem, hogy ezt én imádom.

Így ezen felül Dia mentor programjába is jelentkeztem, ahol 6 héten keresztül rengeteg mindent tanultam a témával kapcsolatban.

Fotóztunk modelleket, valódi párokat, gyönyörű helyszíneken és felkapott, turistákkal teli szabadtéri helyszíneken is, így megtanultam jól bánni a fényekkel, helyzetekkel, dacolni az időjárás szeszélyeivel, és meglátni a sok nehézség mellett a sokkal több szépséget, amit ez a szakma rejt.

A mentor program egyik állomása az volt, hogy egy rosszabb napszakban, vagyis nem az ideális naplemente közeli időben fotózzunk, hogy megtanuljuk itt is a fényeket a magunk hasznára fordítani.

Sok volt a kihívás, de remek fotók születtek

 Milyen is volt az esküvői kreatív fotózás a Zala Spring Golf Resortban?

A esküvői kreatív fotózás – a mesés Zala Springs golfpályáján volt, csodás dekor összeállításával.

Itt modellek voltak a segítségünkre, akik gyönyörű ruhákat kaptak, és eljátszották az esküvői szertartás 1-1 részletét.

Könnyedén belefeledkeztünk a kreatív folyamatba, és az esküvő különleges pillanatait idéztük meg egy-egy jelenetben.

Nagyon szeretem az ilyen öröm fotózásokat, rettentően feltölt, amikor fotós kollégákkal egy közös célért dolgozunk, szakmázunk, sokszor új barátságok születnek, segítjük egymást, csodás fotós anyag készül el.

Az időjárás aznap kihívást jelentett, a brutális meleg és a páratartalom miatt, de ennek ellenére mindannyian nagyszerűen dolgoztunk együtt.

A modellek többször átöltöztek, így igen változatos portfólió született

Ez azért is nagyon fontos, mert nem minden pár szereti, ha az ő fotóikat felhasználjuk fotósként – ezt mindig előre leegyeztetem a párral, hogy hozzájárulnak-e.

Meg persze nem mindig jutunk el fotósként ilyen pazar helyszínre, ezért is szuper egy ilyen fotózás.

Új barátságok, ötletek és inspirációk születnek ilyenkor, és kreatív alkotáson keresztül feledhetetlen élményt nyújt mindenkinek.

Az ilyen fotózások újra és újra megerősítik bennem, hogy a fotográfia nem csak munka, hanem életforma, szenvedély, és örömteli alkotás, amelyben minden egyes pillanat örök emlékké válik.

Örömmel lennék esküvőtök fotósa, kérj árajánlatot itt: