Családi fotózás 1 éves gyermekkel a szabadban

Peti keresett meg azzal, hogy Elza első szülinapi fotóit valahol a szabadban készítsük el. A budaörsi Kőhegyre esett a választásunk, ami remek helyszín gyakorlatilag bármilyen fotózásra.

A szülők, Judit és Péter egy tüneményes kislánnyal, Elzával érkeztek a családi fotózásra. Hoztak lufikat, pici virágcsokrot, én is hoztam kelléket, és már pont nekikezdtünk volna a fotózásnak, amikor a kis örökmozgó Elza figyelmét rajtam és a fotógépemen kívül még egy csomó minden lekötötte.

Nagyon sokan voltunk aznap a hegyen, sok gyerek, kutyusok, emberek, és Elza roppant módon kiváncsi volt.

Az a nagyon jó hír, hogy Te, mint szülő nyugodj meg, bízz bennem, bízz a fotósban és ne érezd amiatt kellemetlenül magad, mert a gyermeked nem néz a kamerába.

Nekem ez nem is fontos, én a lifestyle stílusú fotókat szeretem a legjobban a családi fotók készítésekor, szeretem a köztetek lévő bensőséges hangulatot elkapni, nem kell velem foglalkozni, hidd el, hogy remek fotók fognak készülni.

Minden gyermek más és más, éppúgy, mint mi felnőttek is. Lehet, hogy a fotózáskor gyermeked megül egyhelyben, kedves lesz és mosolygós, de az is előfordulhat, hogy nincs kedve a fotózáshoz a picinek, esetleg aznap valami miatt nyűgösebb, vagy nagyon kiváncsi, de hidd el, hogy kivárom a megfelelő pillanatot.

Persze Juditék családi fotói is szuperül sikerültek, és bár a fotózáskor a szülők lehet, hogy azt érezték, hogy talán nem is lesznek jó fotók, azért egy számomra nagyon kedves családi fotósorozat készült.