Hogyan lettem csokimesterből a fotózás szerelmese? 2. rész

Szoboszlai Kriszti

Ha még mindig érdekel a dolog, akkor itt a folytatás ☺

Kíváncsi voltam, hogy a csokijaim nemzetközi viszonylatban is elég jók-e? Ezért minden évben 1-2 csokoládét kiküldtem a londoni világversenyre. Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy a zsűrinek is nagyon tetszenek.

Christi’s Choco Csokoládé Manufaktúrám dobogósai különböző kategóriákban: 

  • rebarbara-amaretto trüffel 2016 ezüstérmes, 
  • pezsgős-málnás-ibolyás trüffel 2017 AOC bronz, 
  • táblás tejcsoki kávészemekkel-sóval és pörkölt mandulával 2018 AOC bronz, 
  • sós karamell trüffel 2018 AOC bronz
  • Dulcey táblás csoki Guatemala kávé darabokkal és fleur de sel sóvirággal 2018 AOC bronz, 
  • mandulás-kávés-amarettós trüffel 2019 AOC bronz
  • meggyes-kardamomos-rumos trüffel 2020 AOC bronz.

 

Természetesen menetközben hatalmas csokoládé fun lettem, rájöttem, hogy az igazi csokoládé mennyivel másabb, mint amiket a boltok polcain lehet kapni. Ebben az időben még mobillal fotóztam a csokijaimat, de már azt is nagyon élveztem.

Mivel a kávé szerelmese is vagyok, így 2017-ben megnyitottam Gödöllőn vintage hangulatú kávézó-csokizó-fagyizómat a PURE. Coffee and More-t. Így barista is lettem, újhullámos – speciality kávénk nagyon sokak kedvencévé vált.

A kávézó egyedi, vintage hangulata is teljes mértékben az én ötleteim alapján lett megalkotva, a lakberendezője is én lettem.

Mivel magam is étel allergiában szenvedek, gluténérzékeny vagyok, így teljesen egyértelmű volt számomra, hogy minél szélesebb kínálatot szeretnénk nyújtani vegán és gluténmentes ételekből azoknak, akik hasonlókkal küzdenek, és sok helyen még mindig elérhetetlenek a kínálatban.

Így megtanultam a nyersvegán tortákat is elkészíteni, ami sokak kedvence lett. A kávézó felett volt egy 100 nm-es helyünk, és oda kitaláltam, hogy fotóstúdiót nyitok, hiszen Gödöllőn nagyon sok a fotós, de bérelhető fotóstúdió nem igazán volt.

Viszont mindenki mondta, hogy a stúdió lámpákhoz valakinek értenie is kellene, ha fotóstúdióban gondolkodunk. Adta magát, hogy akkor beiratkozzam egy fotós OKJ képzésre, így ott találtam magam a Focus-ban.

Azóta rengeteg tanulás, nagyon sok mestertől tanulhattam és építem bele tudásomba folyamatosan a megtanultakat, és kialakult a saját stílusom. Volt szerencsém tanulni Schram Andrástól, Welczenbach Tamástól, Kiss Auróra Minnától, Molnár Katától, Molnár Gabitól, Veronika Marquestől, Olivia Majortól, Vas Alexandrától, Laufer Erzsitől, Vocelka Anikótól, Fehér-Tarcsi Erzsikétől, Bodogán Sándortól, Duba Diától, Vámos Csabától, Ihász Ingridtől, Simon Teodórától, Velican-Patrus Dórától, Nerpel Nikitől, Árpási Erikától, Englert Orsitól. Húúú, remélem senkit sem hagytam ki.

Sok szeretettel várlak egy fotózásra